De circulaire economie staat hoog op de agenda. Steeds meer gemeenten zijn bezig met de ontwikkeling van een circulair ambachtscentrum. De innamestraat is een van de belangrijkste onderdelen van een circulair ambachtscentrum. Voordat bezoekers de milieustraat opgaan, is het de startplek om spullen en materialen af te geven die nog een ronde mee kunnen. Hergebruik komt zo voor recycling. Als adviseur en bouwer van circulaire milieustraten en ambachtscentra signaleert Modulo regelmatig terugkerende vragen over de innamestraat. Wat zijn de uitgangspunten voor de innamestraat als onderdeel van het circulaire ambachtscentrum en waar moet dit brengpunt van herbruikbare goederen aan voldoen? Maar ook: wie beheert de innamestraat en hoe wordt het een succes?

Daarom organiseerde Modulo op 7 maart tijdens de Week van de Afvalhelden, een online Open Coffee over de innamestraat. Ervaringsdeskundigen schoven aan als tafelgasten die antwoord gaven op alle vragen over een innamestraat. Zij kennen de praktijk: als beheerder of omdat ze met een innamestraat een pilot hebben gedaan, en deelden hun ervaringen en lessen voor het ontwerpen van toekomstige innamestraten in onder meer Sint Oedenrode, Goirle, Ede en Nieuw-Lekkerland. Lees hier de terugblik Open Coffee van 7 maart: waarde creëren met innamestraat.

>> Foto boven: de innamestraat in Nieuw-Lekkerland (gemeente Molenlanden) die wordt beheerd door Waardlanden. Gitta Spruit van Waardlanden was een van de tafelgasten tijdens de online Open Coffee over de innamestraat. Lees hier de terugblik.

Meer weten?

Lees dan ook:
Ecopark Groot-Ammers van Waardlanden officieel geopend
Terugblik webinar: drie haltes naar milieustraat van de toekomst

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra en depots voor klein chemisch afval. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat. Daardoor kunnen ze makkelijk worden aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt. Modulo geeft een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten. Modulo biedt een totaalconcept. Wij adviseren gemeenten en afvalinzamelaars/reinigingsdiensten ook bij de ontwikkeling van hun nieuwe milieustraat en circulair ambachtscentrum. Hiervoor voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit en maken we ontwerpvarianten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Kijk dan op de website van Modulo Milieustraten of neem vrijblijvend contact met ons op, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Modulo Care4Circulair op LinkedIn of Twitter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelTerugkijken: webinar ‘milieustraat van de toekomst’
Volgend artikelInruilgarantie Modulo: circulair en ecologisch verantwoord