Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Veel bedrijven en instellingen gaan hierom over op een circulaire bedrijfsvoering. Ook de milieustraat zoals we die nu kennen moet op de schop. Modulo Milieustraten kreeg vorig jaar van Rijkswaterstaat en NVRD de opdracht om te onderzoeken hoe de (huidige) milieustraat zo kan worden ontworpen en ingericht dat deze bijdraagt aan de transitie naar een circulaire economie. Modulo bezocht milieustraten in verschillende gemeenten, en sprak met pioniers en wetgevers om in kaart te brengen waar kansen liggen. Maar ook wat er anders kan. Onderdeel van het rapport is een routekaart met drie haltes. De eerste is het inzamelen van de 18 verplichte fracties. De tweede het fijnmaziger inzamelen van grondstoffen. De laatste een circulair ambachtscentrum als inspirerende plek waar de overheid samenwerkt met bedrijven en burgers om grondstoffen niet verloren te laten gaan.

Download hier het rapport ‘Milieustraat van de Toekomst’. Op 12 september is daarover een online lunchlezing. U kunt zich daar nog voor aanmelden. In een interview met de website van het Circulair Ambachtscentrum vertelt Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie bij Modulo, meer over het rapport.

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten, grondstoffen- en circulaire ambachtscentra en depots voor klein chemisch afval. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat van gesloopte asfaltwegen. Daardoor kunnen ze makkelijk worden aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt. Per 2021 geeft Modulo een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten. Modulo biedt een totaalconcept. Wij adviseren gemeenten en afvalinzamelaars/reinigingsdiensten ook bij de ontwikkeling van hun nieuwe milieustraat en circulair ambachtscentrum. Hiervoor voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit en maken we ontwerpvarianten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Neem dan vrijblijvend contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedIn of Twitter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelInterview Erick Wuestman, KplusV: ‘Circulair aanbesteden stimuleert bouw circulaire milieustraten’
Volgend artikelModulo realiseert modulair milieuplein voor NS