Kennissessies Modulo 2023

De circulaire economie staat hoog op de agenda. Een circulair ambachtscentrum is voor veel gemeenten en afvalinzamelaars een mogelijkheid om aan deze transitie bij te dragen. Kennis delen en leren van praktijkervaringen is essentieel om een weloverwogen beleidskeuze te kunnen maken. Daarom organiseert Modulo in 2023 meerdere kennissessies, waaronder webinars en online Open Coffee’s. Het verschil tussen een webinar en een Open Coffee is dat we bij een Open Coffee vooral  -online- met elkaar in gesprek gaan. Modulo bereidt samen met praktijkmensen van verschillende gemeenten een bepaald onderwerp voor. De keuzes en praktijkervaringen worden dan gedeeld en besproken met de andere deelnemers die zich voor de Open Coffee hebben ingeschreven.

Programma kennissessies in 2023

13 juni, 14.00 uur: ‘Communicatie op de milieustraat’
Tijdens dit webinar in samenwerking met gedragspsychologen van Dijksterhuis & van Baaren staat de vraag centraal hoe de inzet van communicatie het juiste gedrag op de milieustraat kan stimuleren. Het gedrag van bezoekers is doorslaggevend bij het behalen van de scheidingsdoelstellingen.

12 september, 14.00 uur: ‘Klimaatadaptatie op de milieustraat’
Open coffee over het effect van klimaatverandering op het ontwerp en de inrichting van de milieustraat en de mogelijkheden om hier op in te spelen. Denk hierbij aan regenwateropvang en -buffering, een energie-neutrale milieustraat en toepassing van inheemse vegetatie.Wilt u meer weten over de kennissessies die Modulo organiseert? Stuur dan een mailtje naar Willem van Leeuwen: wvleeuwen@modulo-milieustraten.nl.

Posts over kennissessies