Barbara van Daatselaar is ruim een half jaar geleden begonnen bij Modulo Milieustraten. Als Management Assistant ondersteunt ze het team voor de Nederlandse maar ook vooral de Duitse markt. Haar Duitse roots komen hierbij goed van pas. We vragen Barbara naar haar ervaringen bij Modulo en zij stelt zich graag aan u voor.

Je werkt nu 8 maanden bij Modulo, hoe bevalt dit?

“Het bevalt me heel goed om hier te werken. Het is een super leuk team met een mooie samenwerking. Vanaf dag 1 voelde ik me onderdeel van het team. Iedereen is er voor elkaar en we zorgen samen dat de projecten waar we aan werken een succes zijn. Nadat ik bijna 10 jaar bij grote bedrijven gewerkt had, wilde ik graag weer bij een kleinere organisatie werken waar de lijntjes gewoon wat korter zijn en waar je meer dan een “nummer” bent. Bij mijn vorige werkgever deed ik voornamelijk agendabeheer. Dit keer wilde ik meer bij de projecten betrokken zijn. Mijn functie is nog steeds Management Assistant, maar met de overstap naar Modulo wist ik dat mijn taken een stuk diverser zouden worden. Nu doe ik “alles”! Van vaatwasser uitruimen tot deelname aan de grootste branchebeurs (de IFAT, red.) regelen tot een 80t kraan bestellen voor de bouw van een van onze milieustraten. Deze diversiteit vind ik hartstikke leuk en is één van de redenen waarom ik voor deze baan bij Modulo koos.”

Hoe zagen de voorbereidingen voor de IFAT eruit?

“De IFAT is de grootste internationale beurs voor onze branche. Modulo neemt al voor de 6e keer deel dit jaar en daar komt menig bij kijken: het belangrijkste is uiteraard de stand. Samen met een standbouwer ontwerp je het design en bedenk je hoe je je wilt presenteren op de beurs. Verder moet de gehele communicatie rondom de beurs gepland en uitgevoerd worden; zij het in de aanloop naar het event middels newsletters en blogartikelen of het ontwerpen en realiseren van brochures voor op de stand. Wat ook niet te onderschatten is, is de logistiek rondom de beurs en de coördinatie van alle partijen: Waar slaap je? Waar kan je parkeren? Wanneer kan de standbouwer op- en afbouwen? Is de barista geregeld en heeft hij elektra en water op de stand? En ga maar zo door. Maar gelukkig hoefde ik dat niet alles alleen te doen. Ook hier werkten we weer allemaal samen als team en iedereen droeg bij aan het succes van de IFAT!”

Je woont en werkt in Soest, hoe komt dat zo?

“Ik ben elf jaar geleden voor de liefde vanuit Duitsland naar Soest gekomen wat een super mooi plekje is om te wonen. Het is heel groen en bosrijk, de duinen zijn prachtig en ik hou ervan om met mooi weer door de polder en langs de Eem te fietsen. We hebben 3 katten thuis en altijd als ik thuis werk liggen ze gezellig bij mij en houden me in de gaten of ik mijn werk goed doe. Dat ik nu ook nog in het dorp werk – geweldig! Met de fiets ben ik binnen een kwartier op kantoor; geen file en een beetje beweging, ideaal!”

“Waar ik voorheen heb gewerkt was de voertaal Nederlands of Engels. Ik vind het leuk om nu ook eindelijk een baan te hebben waar ik met de Duitse taal en Duitsland bezig ben. Ik besteed het merendeel van mijn dag aan Duitse projecten, dat is ook een belangrijk deel van mijn functie. Collega’s vragen me regelmatig om even een Duitse tekst te checken of om te vragen hoe iets over komt op een Duitse lezer. Duitsers zijn over het algemeen wat formeler in de omgang dan Nederlanders. Hiervoor had ik mijn moedertaal niet nodig in mijn banen in Nederland, maar nu geniet ik ervan om met Duitse leveranciers of klanten te bellen, zo voel ik me toch weer een beetje thuis.”

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten, grondstoffen- en circulaire ambachtscentra, depots voor klein chemisch afval en lithiumbatterijen. Modulo biedt een integrale oplossing. Van haalbaarheidsonderzoeken tot en met het onderhoud op gerealiseerde projecten. Onze flexibele bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen van eco-granulaat die op termijn aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt kunnen worden. Om de circulariteit van ons modulaire bouwconcept te waarborgen geeft Modulo een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Neem dan vrijblijvend contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedIn en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelTweede milieustraat met Modulo-systeem Grafschaft Bad Bentheim operationeel
Volgend artikelVacature bouwkundig / civieltechnisch tekenaar