Hoe kunnen gemeenten de route uitstippelen naar een toekomstbestendige milieustraat en/of circulair ambachtscentrum? Die vraag stond centraal tijdens het webinar dat KplusV organiseerde. Rode draad door het webinar was de spagaat tussen korte- en langetermijnambities van gemeenten. Daarover ging Inge van der Vaart van KplusV in gesprek met gemeenten en marktpartijen die elk een stukje van de puzzel in handen hebben. U kunt het webinar hieronder terugkijken.

Programma voor en door gemeenten

Op het programma stonden onder meer gesprekken met Fokke Hoogland, projectmanager bij de gemeente Deventer en Ellen Hermens, beleidsadviseur afval bij de gemeente Purmerend. Aan het woord kwamen verder ook Douwe Huitema adviseur bij KplusV en Michiel van Wickeren, adviseur circulaire milieustraten bij Modulo Milieustraten. Op basis van voorbeelden werd geschetst hoe het voortraject verloopt om tot een toekomstbestendige milieustraat en/of circulair ambachtscentrum te komen. Wat kan zorgen voor een versnelling of juist vertraging in het proces? Onder andere het belang van bouwen aan vitale coalities en de kansen die innovatief aanbesteden biedt komen aan de orde. 

Pleidooi voor innovatief aanbesteden

Tijdens zijn bijdrage aan het webinar pleitte Michiel van Wickeren van Modulo voor innovatief aanbesteden bij het realiseren van toekomstbestendige, circulaire milieustraten en circulaire ambachtscentra. ‘Een van de voordelen daarvan is dat gemeenten hun ambities gefaseerd kunnen realiseren.’ Ook deelde Michiel zijn eigen ervaringen die hij tegenkomt bij de verschillende stakeholders, die soms conflicterend zijn. ‘Het waren interessante gesprekken met voor gemeenten herkenbare pijnpunten, maar waarin het denken in mogelijkheden centraal staat.’

Kijk het webinar hieronder terug.

Over Modulo Milieustraten

Modulo is specialist in het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat van gesloopte asfaltwegen. De U-elementen hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Daardoor kunnen ze makkelijk meerdere malen opnieuw worden gebruikt zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten? Neem dan contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitter of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelIdeale combinatie: Modulo-milieustraat en gemeentewerf op één locatie
Volgend artikelSchuif aan bij Open Coffee over reserveringssystemen bij milieustraten