Als het om de toekomst van milieustraten gaat en alles wat daarbij komt kijken, raakt Modulo Milieustraten niet uitgepraat. Maar luisteren doen ze ook! In gesprekken met klanten en relaties merkt Modulo dat bepaalde facetten van ontwerp, realisatie of functioneren van de milieustraat vaak worden aangehaald. Modulo gelooft in het delen van kennis en ervaring om zo gezamenlijk te bouwen aan een circulaire toekomst van én op milieustraten. 

Daarom faciliteert Modulo een online Open Coffee, een open netwerk- en kennissessie waar de kartrekkers van een (nieuwe) milieustraat binnen een gemeente elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen of best-practices met elkaar kunnen delen. De Open Coffee staat in het teken van één thema dat wat meer aandacht kan gebruiken. Tijdens deze eerste Open Coffee gaat over het nieuwe fenomeen ‘reserveren voor de milieustraat’.

Wachtrijen oplossen

Door de drukte die de coronacrisis op veel milieustraten met zich meebracht werd het oplossen van de lange wachtrijen een prioriteit. Dit probleem heeft een aantal gemeenten opgelost door het in gebruik nemen van een reserveringssysteem. Maar ook vóór corona kampten veel gemeenten al met lange wachtrijen op de milieustraat. Wordt het reserveringssysteem een blijvertje in het post-corona tijdperk?  

Wel of geen reserveringssysteem?

Tijdens de eerste Open Coffee op 27 mei staan de diverse ervaringen van gemeenten met een reserveringssysteem centraal. Adviseur circulaire milieustraten Michiel van Wickeren gaat in gesprek met de gemeenten Hoeksche Waard en Alphen aan den Rijn die reeds een reserveringssysteem hebben geïmplementeerd. Aan tafel zit ook een gemeente die juist niet heeft gekozen voor de implementatie, de gemeente Breda. Michiel: ‘In het gesprek met deze gemeenten komen wij graag achter de redenen waarom bepaalde gemeenten wél voor een reserveringssysteem kiezen en waarom anderen juist niet. Wat zijn de overwegingen, de voor- en nadelen? Ook zijn we benieuwd welk effect het reserveringssysteem op het ontwerp van een milieustraat kan hebben’.

Na het bespreken van deze casussen wordt iedereen die is aangeschoven opgedeeld in kleine digitale groepen. In deze groepen is er alle ruimte om en met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende besproken invalshoeken. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek, elkaar aan de tand te voelen over het onderwerp en ervaringen uit te wisselen. Na deze ‘break-out’ sessie wordt plenair een terugkoppeling gegeven. Vervolgens is er ruimte voor een open vragenronde. En hoewel dit thema centraal staat, is er ook ruimte om ‘gewoon’ te netwerken en gelijkgestemden te ontmoeten.  

Schuif dus aan voor een informeel koffiemoment, breid je netwerk uit en verruim je kennis!

Programma (45 minuten):

  • Welkom en voorstelronde
  • Koffietafelgesprek met gasten
  • Break-out sessie
  • Terugkoppeling break-out sessie
  • Vragenronde

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar  Ndorigo@modulo-milieustraten.nl. Zij neemt dan contact op om je deelname te bevestigen en stuurt informatie te sturen. Deelname kan ook door op 27 mei, uiterlijk om 11.00 uur, met deze link. in te loggen voor de online Open Coffee.

Over Modulo Milieustraten

Modulo is specialist in het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat van gesloopte asfaltwegen. De U-elementen hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Daardoor kunnen ze makkelijk meerdere malen opnieuw worden gebruikt zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Per 2021 geeft Modulo een inruilgarantie op de nieuw gebouwde milieustraten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten? Neem dan contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitter of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelTerugkijken: Modulo te gast webinar KplusV: route naar circulair ambachtscentrum
Volgend artikelTerugblik Open coffee Modulo: reserveringssysteem milieustraat: sturen op piekmomenten