Het kan weer. Na een corona-pauze vinden alle voor de afvalsector toonaangevende congressen en beurzen dit jaar live plaats. Zoals het NVRD Jaarcongres op 18 en 19 mei en de IFAT van 30 mei tot en met 3 juni in München. Modulo is er ook dit keer weer bij. Het bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra is aanwezig met een team bevlogen vakprofessionals. ‘We nodigen iedereen van harte uit om onze stands te bezoeken. Met plezier laten we zien hoe het Modulo-concept bijdraagt aan de circulaire doelen van gemeenten en afvalinzamelaars en daarmee aan het overheidsbeleid om in 2050 helemaal circulair te zijn.’

>> Foto van de stand tijdens de IFAT van de Duitse Modulo-zuster Modulo Wertstoffhöfe.

NVRD Congres in teken van kwaliteit

Kwaliteit. Dat is dit jaar het thema van het NVRD Jaarcongres op 18 en 19 mei a.s. Aan de orde komen onder meer de kwaliteit van grondstoffen, mensen, middelen en organisaties, en hoe zij bijdragen aan het doel om de keten te sluiten. Daarbij is er ook aandacht voor de vraag welke verwachtingen er in Nederland en Europa zijn voor een kwalitatieve hoogwaardige circulaire afval- en grondstoffenketen. Tijdens het NVRD Jaarcongres geven sprekers vanuit hun perspectief en vakgebied een visie op kwaliteit. Hoe definiëren en sturen zij op kwaliteit en wat is daarvoor nodig? Op het programma staan onder meer dr. Danielle Braun, corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap en ir. Roald Lapperre, directeur-generaal Milieu en Internationaal (DGMI) bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Sprekers zijn ook Ellen Mensink, drijvende kracht en oprichter van Brightloops dat gebreide kleding recyclet en er weer duurzame mode van maakt en Mats Postema, gedragsexpert en mede-eigenaar van Changing Ways dat organisaties helpt hun positieve impact te vergroten. Hij wil zo de wereld een beetje duurzamer, gezonder en fijner maken.

Het NVRD Jaarcongres vindt plaats op 18 en 19 mei a.s. in Vlissingen. Net als voorgaande jaren is Modulo een van de sponsors. Klik hier voor het programma. Aanmelden kan via deze link.

Vijfde keer IFAT voor Modulo

De toekomst van water, de circulaire economie en grondstoffenefficiëntie, duurzame steden en gemeenten, en intelligent en emissievrij rijden. Deze thema’s staan dit jaar centraal tijdens de IFAT. De vakbeurs voor water-, riolerings-, afval- en grondstoffenbeheer vindt dit jaar plaats van 30 mei tot en met 3 juni in het Duitse München. Modulo is er dit jaar voor de vijfde keer bij, zegt directeur Ron van Ommeren. ‘Onze milieustraten en circulaire ambachtscentra zorgen ervoor dat er maximale scheidingsresultaten worden behaald. Er blijft dus weinig grof restafval over. Tijdens de IFAT laten we onze innovaties en nieuwe ontwerpen zien. In Duitsland heeft ons zusterbedrijf Modulo Wertstoffhöfe voor gemeenten en afvalinzamelaars al ettelijke circulaire milieustraten ontworpen en gebouwd, onder meer in Herne en Paderborn. Ook hebben we voor een groeiende groep opdrachtgevers haalbaarheidsstudies uitgevoerd waarin we meerdere varianten en voorbeelden schetsen voor circulaire milieustraten.’

De IFAT vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni a.s. Klik hier voor meer informatie. U bent welkom op de Modulo-stand 551 in hal A5. Wij ontvangen u graag onder het genot van een heerlijke barista-koffie. Voor het aanvragen van gratis kaarten kunt u mailen met Louise Wagner.

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten, grondstoffen- en circulaire ambachtscentra en depots voor klein chemisch afval. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat van gesloopte asfaltwegen. Daardoor kunnen ze makkelijk worden aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt. Per 2021 geeft Modulo een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten. Modulo biedt een totaalconcept. Wij adviseren gemeenten en afvalinzamelaars/reinigingsdiensten ook bij de ontwikkeling van hun nieuwe milieustraat en circulair ambachtscentrum. Hiervoor voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit en maken we ontwerpvarianten.

Meer weten?

Lees dan ook:
Ron van Ommeren over 10 jaar Modulo Duitsland: ‘trots op Duits vertrouwen’

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Neem dan vrijblijvend contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedIn of Twitter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelDoke van Niekerk 10 jaar bij Modulo: samen werken aan optimale milieustraat’
Volgend artikel13 juni lunchlezing Rijkswaterstaat: de impact van een circulair ambachtscentrum