Op donderdag 14 maart organiseert Modulo een webinar tijdens de week van de Circulaire Economie. Het onderwerp is: de sorteeranalyse als besluitvormingsinstrument bij het realiseren van een circulair ambachtscentrum. We gaan in gesprek met Edo Dokter, manager klant & beleid bij afvalinzamelaar ACV groep. Hij vertelt welke stappen ACV zet om te komen tot een circulair ambachtscentrum in Ede en tot welke concrete acties de uitgevoerde sorteeranalyse heeft geleid. Tipje van de sluier: Een sorteeranalyse maakt de circulaire potentie van het afval op de milieustraat inzichtelijk en tastbaar.

Praktijkvoorbeeld: circulair ambachtscentrum Ede

Modulo heeft in opdracht van ACV een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar een circulair ambachtscentrum in Ede. Vervolgens, in mei 2023, hebben ACV en Modulo een sorteeranalyse uitgevoerd op de bestaande milieustraat in Ede. Op het eerste gezicht lijkt de inhoud van de grofvuilcontainer van weinig waarde. Maar welke potentie voor hergebruik zit er nog in het grof huishoudelijk afval van de milieustraat? En wat is er met de uitkomsten gedaan?

In dit webinar gaan we in gesprek met Edo Dokter, manager klant & beleid bij ACV, over de concrete stappen zij hebben genomen na de uitvoering van het haalbaarheidsonderzoek en de sorteeranalyse. En hoe deze hebben bijgedragen aan het besluitvormingsproces voor het circulair ambachtscentrum. Edo vertelt ook hoe ACV de verschillende gemeenteraden mee neemt in dit proces. En welke reacties krijgt ACV van hen terug?

Interesse in de visie van ACV op het circulaire ambachtscentrum, de sorteeranalyse en de concrete stappen die ACV zet? Meld je dan aan voor dit webinar.

Meer weten?

Wil je vast meer lezen over de sorteeranalyse die Modulo uitvoerde voor ACV? Lees dan hier de blog:

Vorig artikelDroombeeld circulair ambachtscentrum: “Denk buiten de bestaande kaders”
Volgend artikelTerugkijken webinar: ACV sorteeranalyse bekrachtigt uitkomsten businesscase