De vernieuwde milieustraat in Bad Bentheim is in gebruik genomen. Tot voor kort diende deze locatie alleen als groendepot, nu is het een volwaardig afvalbrengpunt. Dit is de tweede milieustraat in Grafschaft Bentheim waar Modulo Milieustraten het bordes heeft gerealiseerd. De eerste werd in 2017 gebouwd in Nordhorn. Volgens Christoph Bröcker, directeur van het gemeentelijke afvalbedrijf (AWB), heeft het door Modulo gerealiseerde bordes in Nordhorn zijn waarde bewezen: “Onze ervaringen met het gebruik van de milieustraat in Nordhorn zijn zeer goed. Bezoekers en medewerkers zijn tevreden over het gemak van het afvoeren via het bordes. Daarom hebben we in Bad Bentheim opnieuw voor het Easy Drop-systeem (ca. 1,6 m hoog bordes, red.) gekozen.”

Bekijk de video onderaan dit bericht.

Milieustraat Bad Bentheim snel voltooid

Het oude groendepot is in korte tijd getransformeerd tot volwaardige milieustraat, waar inwoners al hun grof huishoudelijk afval gescheiden kunnen aanleveren. De nieuwe milieustraat in Bad Bentheim bestaat uit een bordes van circa 1,6 meter hoog, waar de containers tegenaan zijn geplaatst. De milieustraat kon snel worden gerealiseerd doordat deze is gebouwd met prefab modulaire U-elementen: Deze zijn in drie dagen op locatie gemonteerd. Het bordes is daarna in korte tijd afgebouwd. Bijkomend voordeel was dat de betonnen elementen op de bestaande vloer konden worden geplaatst. Dit scheelt in kosten én doorlooptijd. Het afvalbedrijf is met het modulaire bordes ook flexibel, omdat het in de toekomst gemakkelijk aanpasbaar is. Bijvoorbeeld als containers voor bepaalde afvalfracties moeten worden toegevoegd.

Meer service voor burgers

De snelle realisatie is één van de redenen voor de keuze voor Modulo. Een andere reden is de gebruiksvriendelijkheid, zoals Christoph Bröcker toevoegt: “Het wegwerpen van afval en grondstoffen vanaf het bordes is prettiger voor de bezoekers en drempelvrij: afval kan direct van bovenaf in de containers worden gegooid en hoeft niet met moeite te worden opgetild en de trap op te worden gedragen. Het bordes zorgt ook voor een scheiding tussen de routing van de bezoekers aan onze milieustraat en het vrachtverkeer van onze medewerkers. Het bevordert de veiligheid voor alle aanwezigen en geeft een beter overzicht over de in te zamelen fracties.”

Het betere overzicht op de fracties en het eenvoudiger lossen verbetert de afval- en grondstoffenscheiding, wat hoogwaardige recycling weer ten goede komt.

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten, grondstoffen- en circulaire ambachtscentra, depots voor klein chemisch afval en lithiumbatterijen. Modulo biedt een integrale oplossing. Van haalbaarheidsonderzoeken tot en met het onderhoud op gerealiseerde projecten. Onze flexibele bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen van eco-granulaat die op termijn aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt kunnen worden. Om de circulariteit van ons modulaire bouwconcept te waarborgen geeft Modulo een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Neem dan vrijblijvend contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedIn en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelModulo haalbaarheidsonderzoek: van ambitie naar praatplaat
Volgend artikelMaak kennis met Barbara van Daatselaar, Management Assistant bij Modulo