‘De circulaire toekomst van de milieustraat en de impact op grof huishoudelijk afval’.

Dit is het thema van de workshop die Modulo Milieustraten op 4 februari organiseert tijdens de Week van de Circulaire Economie. ‘Wij staan voor de circulaire economie en willen dat ook uitdragen, onze kennis en meer dan tien jaar ervaring met anderen delen’, zegt directeur Ron van Ommeren van Modulo dat adviseert over het ontwikkelen en realiseren van circulaire milieustraten van ecogranulaat. ‘Daarom ondersteunen we de Week van de Circulaire Economie en willen we daar met de workshop zelf ook aan bijdragen.’ Deelname is gratis en staat open voor beleidsmedewerkers van gemeenten, voor recyclingbedrijven en producenten van secundaire grondstoffen.

>> Foto: De Zweedse ReTuna Återbruksgalleria is wereldwijd het voorbeeld van de circulaire milieustraat.

Zelf aan de slag met circulaire milieustraat

Gemeenten en bedrijven inspireren en stimuleren een – volgende – circulaire stap te zetten. Dat beoogt Modulo met het organiseren van de workshop. ‘Op 4 februari gaan we sparren over de toekomstvisie van gemeenten. Welke rol speelt de circulaire milieustraat daarin en wat betekent dat voor inzameling, scheiding en hergebruik van grof huishoudelijk afval? Het gaat om kansen en uitdagingen. We hebben daarvoor tal van ideeën, voorbeelden van circulaire functies en mogelijke scenario’s van een circulaire milieustraat. Die kennis delen circulair adviseur Michiel van Wickeren, manager advies en realisatie Doke van Niekerk en architect Ruben Merkx. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag en formuleren ze een visie en circulaire ambities. Na afloop kunnen ze dit raamwerk gebruiken om de volgende stap te zetten in het scheiden en hergebruik van grof huishoudelijk afval. Wat zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om uit de ingezamelde fracties weer grondstoffen terug te winnen of er gebruiksartikelen van te maken? Na een inspirerende middag hebben de deelnemers kennis vergaard en ervaringen van anderen gehoord om op deze vraag antwoord te geven en een eerste stap te zetten richting een circulaire milieustraat.’

Programma circulaire workshop

De workshop ‘De circulaire toekomst van de milieustraat en de impact op het grof huishoudelijk afval’ bij Modulo Milieustraten is op 4 februari van 13.30 tot 17.30 uur.

De middag begint om 13.30 uur met inloop en ontvangst. Het programma bestaat uit:
14.00 – 15.00 uur: introductie en ontwikkelingen
15.00 – 16.00 uur: visie ontwikkeling en presentatie
16:00 – 17.30 uur: napraten onder genot van een hapje en een drankje

De workshop is op het nieuwe kantoor van Modulo Milieustraten: Oostergracht 13-15, 3763 LX in Soest. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij circulair adviseur Michiel van Wickeren: mvwickeren@modulo-milieustraten.nl of telefonisch via: (035) 5885454.

Week van de Circulaire Economie 2020 Modulo Milieustraten workshop De circulaire toekomst van de milieustraat Care4Circulair

De Week van de Circulaire Economie vindt plaats van 3 tot en met 7 februari 2020. Kijk voor het programma op de website van de Week van de Circulaire Economie of download hier de brochure.

Meer weten?

Lees dan ook: milieustraat draagt bij aan transitie naar circulaire economie of kijk in de rubriek Care4Circulair. U kunt ook contact opnemen, telefoon: (035) 5885454.

Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitterFacebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelVerhoogd bordes milieustraat biedt ruimte voor duurzaamheid
Volgend artikelCirculair ambachtscentrum is niet aan één locatie gebonden