Wat is de potentie van afvalscheiding op de milieustraat en welke circulaire kansen ontstaan hierdoor? Op deze en andere vragen geven Pepijn Duijvestein van New Economy en Martijn ten Kate van The Bin antwoord tijdens het webinar dat Modulo Milieustraten organiseert op donderdag 1 juli van 11.00 tot 12.00 uur. Ook delen zij hun visie op nieuwe verdienmodellen waarmee met dezelfde middelen meer waarde kan worden toegevoegd en hoe ontwerpers die waarde kunnen verzilveren. Deelname aan het webinar is gratis. Aanmelden kan door onderstaande formulier in te vullen.

>>Foto: The Bin zet afvalstromen om in waarde door het optuigen van circulaire producten en ketens, zoals de binnenbanden van Swapfietsen waar tassen van worden gemaakt.

Milieustraat essentieel om duurzame en circulaire doelen te halen

De milieustraat speelt op lokaal niveau een essentiële rol bij het halen van de duurzame en circulaire ambities. Gemeenten en afvalinzamelaars zien steeds meer kansen in het optimaliseren en benutten van hun milieustraat, al dan niet als onderdeel van een circulair ambachtscentrum. Door de hechte samenwerking van een milieustraat en bijvoorbeeld een kringloopbedrijf in combinatie met reparatie van producten krijgen afvalstromen weer waarde. Het omzetten van circulaire doelstellen blijkt in de praktijk voor veel gemeenten een uitdaging. Vragen zijn bijvoorbeeld hoe de waarde van reststromen kan worden meegenomen in het businessmodel en hoe op basis daarvan een geplande investering mede kan worden verantwoord.

Circulaire kansen verzilveren

Tijdens het webinar gaat Michiel van Wickeren, adviseur circulaire milieustraten bij Modulo, in gesprek met Pepijn Duijvestein van New Economy en Martijn ten Kate van The Bin die antwoorden op deze en andere vragen geven. Pepijn helpt inzicht te krijgen in de waardevolle stromen in een regio om zo gezamenlijk nieuwe circulaire producten en diensten te ontwikkelen. Hij gaat specifiek in op de waardebepaling van materiaalstromen op bedrijventerreinen en de milieustraat. Martijn gelooft niet in afval en zet met The Bin afvalstromen om in waarde door het optuigen van circulaire producten en ketens. Hij deelt met de deelnemers hoe de waardebepaling van materiaalstromen de basis is voor samenwerkingen met ondernemers. Als je wilt dat een circulair ambachtscentrum slaagt, moet je denken vanuit de afzetmarkt in plaats van de materiaalstroom, is zijn visie. Hij laat daarvoor praktische up- en recycle mogelijkheden zien.

Het webinar is op donderdag 1 juli van 11.00 tot 12.00 uur. Ben je beleidsadviseur of projectleider op het gebied van afval, duurzaamheid of circulaire economie? Schuif dan aan. Dit webinar is bedoeld om gemeenten en hun circulaire ambities vooruit te helpen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het behandelen van vragen of specifieke uitdagingen. 

Deelname is gratis. Aanmelden kan door onderstaande formulier in te vullen.

Over Modulo Milieustraten

Modulo is specialist in het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat van gesloopte asfaltwegen. De U-elementen hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Daardoor kunnen ze makkelijk meerdere malen opnieuw worden gebruikt zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Per 2021 geeft Modulo een inruilgarantie op de nieuw gebouwde milieustraten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten? Neem dan contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitter of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here