Positieve reacties en veel interesse in de milieustraat van de toekomst. Ron van Ommeren kijkt terug op twee geslaagde Abfallwirtschaftstage (AWT) in het Duitse Münster. ‘We zijn er elke keer bij. Op uitnodiging heb ik dit jaar ook een presentatie gegeven. Het thema was ‘van traditionele milieustraat naar circulaire hub’. Daarbij kwam een breed palet aan onderwerpen aan bod, waaronder het effect van een circulaire hub op de gemeentelijke afvalinzameling en afvalscheiding. Maar ook het motiveren van inwoners, bijvoorbeeld met een app die de resultaten laat zien en daarmee positief gedrag stimuleert.’ Inspirerend, noemt hij alle enthousiaste reacties op de presentatie van de innovatieve ontwikkelingen. Het draagt bij aan kennisoverdracht. Daarom zijn we blij dat we opnieuw zijn uitgenodigd voor presentaties in andere deelstaten van Duitsland en het organiseren van een  ‘Tour Circulair’.

>> Foto: Doke van Niekerk geeft tijdens de Abfallwirtschaftstage bezoekers uitleg over de milieustraten van Modulo.

Kennis maken met nieuwe ontwikkelingen

De AWT vindt elke twee jaar plaats. ‘We zijn er elke keer bij’, zegt Ron. ‘Duitsland is voor ons een belangrijke markt. Recent nog hebben we een milieustraat in Paderborn opgeleverd. Tijdens de Abfallwirtschaftstage en andere Duitse beurzen blijven we op de hoogte van wat er speelt. Maar we kunnen bezoekers ook laten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn met betrekking tot het circulair bouwen van milieustraten. De AWT biedt ons de gelegenheid om Duitse relaties met de trends kennis te laten maken. Mede daarom hebben de Abfallwirtschaftstage voor ons grote waarde als netwerkevent’.

Belangrijk netwerkevent

De vier keer dat we aan de AWT deelnamen, hebben ons daadwerkelijk wat opgeleverd, blikt hij terug. ‘Namelijk een groot kennisnetwerk binnen gemeenten in Duitsland en van vooraanstaande personen, waaronder professoren, directeuren van bedrijven die trendsetter zijn en experts op het gebied van de circulaire economie. Daarom zijn het voor Modulo belangrijke relatiedagen. We hebben de afgelopen dagen tijdens de AWT meerdere gemeenten geadviseerd over slimme en praktische stappen naar ‘hun nieuwe milieustraat’. Naar aanleiding van mijn presentatie zijn we uitgenodigd om tijdens een congres in een noordelijke Duitse deelstaat van onze visie te geven op de ‘milieustraat van de toekomst’. Ook gaan we voor de adviesraad van deze deelstaat een ‘Tour Circulair’ organiseren. We nemen de deelnemers één of twee dagen op tour langs een aantal circulaire projecten in Nederland, waaronder het Upcyclecentrum in Almere.

Meer weten?

Kijk dan op de website van Modulo Milieustraten. U kunt ons ook bellen, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitterFacebook of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

Vorig artikel‘Blog Care4Circulair logische vervolgstap in circulair ondernemen’
Volgend artikelInternationale circulaire kopgroep komt naar Nederland (video)