Op milieustraat van Eersel is het nieuw klein chemisch afvaldepot in gebruik genomen. Het oude KCA-depot is vervangen door een prefab en modulair systeem wat in korte tijd is geplaatst. De milieustraat kon daardoor binnen afzienbare tijd weer open. De gemeente Eersel is blij met het resultaat en het bouwproces waarin ze door Modulo zijn ontzorgd. De medewerkers geven aan vooral blij te zijn met de praktische inrichting van het KCA-depot.

Extra ruimte door slimme inrichting

Het nieuwe KCA-depot staat op exact dezelfde plek als de oude en ook het oppervlak van de oude en het nieuwe KCA-depot zijn hetzelfde. Toch is de netto beschikbare ruimte verdubbeld. Voor de medewerkers is het werken veel praktischer, handzamer en prettiger geworden in de nieuwe voorziening. De vleugeldeuren in het oude depot zijn vervangen voor schuifdeuren en overheaddeuren in het nieuwe depot. Hiermee gaat geen ruimte verloren. Daarnaast heeft het KCA-depot een slimme inrichting.

Gebruiksvriendelijk, veilig en onderhoudsarm

De gemeente Eersel heeft gekozen voor een KCA-depot met twee opslagcompartimenten en een sorteerruimte met grote lichtstraat. Dit KCA-depot is een van de standaard modellen die Modulo aanbiedt. Zowel de opslagcompartimenten als de schuifdeuren zijn brandwerend. Omdat er geen op- en afstapjes zijn, is elke ruimte makkelijk toegankelijk, bijvoorbeeld voor de pompwagen. Over het betonnen KCA-depot zegt projectleider Sander Ott: ‘Het is onderhoudsarm waardoor de jaarlijkse onderhoudskosten lager zijn.’

Snelle bouw, geen overlast op de milieustraat

De gemeente Eersel is blij met het resultaat en het bouwproces waarin ze door Modulo zijn ontzorgd. ‘Door standaardisatie van het hele traject – zowel van de voorbereiding als van de bouw – staat een KCA-depot in een paar dagen,’ zegt Sander Ott. ‘In één dag worden het oude depot gedemonteerd en alle betonelementen geplaatst. Door deze snelheid is de overlast op de milieustraat minimaal. Die gestroomlijnde logistiek vertaalt zich ook in een korte doorlooptijd waardoor we binnen acht tot tien weken na opdracht de demontage en realisatie kunnen organiseren.’ Behalve het KCA zelf, heeft Modulo heeft ook de civiele werkzaamheden verzorgd en de verdiepte lekbakken onder het depot geplaatst.

Vorig artikelVacature: Modulo Milieustraten zoekt een projectleider (ingevuld)
Volgend artikelWebinar KCA-depots en veiligheid: 7 november