Van 13 mei tot en met 17 mei vindt de IFAT plaats in München. De IFAT is de grootste internationale vakbeurs voor water-, riolerings-, afval- en grondstoffenbeheer. Ook Modulo is er weer bij. We nodigen iedereen van harte uit op onze stand, om onder het genot van een goede kop Barista-koffie bij te praten. Het thema ‘Der Wertstoffhof auf neuem Level’ staat dit jaar centraal en we laten u graag onze nieuwe ontwerpen en innovaties zien. Meld u nu aan voor gratis dagkaarten.

Bijdrage aan circulaire economie

Ron van Ommeren: ’We staan inmiddels voor de 6e keer op de IFAT in München, de grootste internationale vakbeurs als het gaat om afval en grondstoffen. Met plezier laten we daar zien hoe het Modulo-concept bijdraagt aan de circulaire doelstellingen van gemeenten en afvalinzamelaars en daarmee aan het overheidsbeleid om in 2050 helemaal circulair te zijn. Dankzij ons modulaire ontwerp met geprefabriceerde, holle betonelementen creëren we extra ruimte voor circulaire toepassingen en kan de milieustraat in de toekomst worden aangepast of zelfs verplaatst. Bijvoorbeeld om ruimte te maken voor woningbouw of om aanvullende fracties in te kunnen zamelen’.

‘Der Wertstoffhof auf neuem Level’

Onder het milieustraatbordes kan letterlijk ruimte worden gecreëerd voor onder andere duurzame en circulaire activiteiten. Dit biedt kansen voor het huisvesten van een sociale werkplaats, het organiseren van workshops of een Repair Café.

Maar ook het opwekken van duurzame energie en klimaatadaptatie worden meegenomen in nieuwe ontwerpen. Bijvoorbeeld door het opvangen van regenwater voor gebruik op eigen terrein, een natuur inclusieve wadi of een groendak.

Ron van Ommeren: ‘We zijn al twaalf jaar in Duitsland actief voor gemeenten en afvalinzamelaars. Net als in Nederland vindt ook in Duitsland een overgang plaats van de lineaire – naar de circulaire economie. Afgelopen jaar kregen we een typerende aanvraag uit Beieren: “Wir wollen mit Ihnen ein Leuchtturm-Projekt bauen, wir möchten einen Wertstoffhof auf neuem Level”.

Een inspirerend en in het oog springend project voor de regio, dat burgers aanzet tot nadenken. Het Duitse vakblad voor gemeentelijk afvalbeheer en stadsreiniging (VKS) heeft deze uitspraak ook opgepakt en het is tevens ons thema voor de IFAT.’

Uw gratis dagkaart voor de IFAT

Van 13 mei tot en met 17 mei bent u van harte welkom op onze Modulo-stand 551 in hal A5 waar we u graag bijpraten over onze activiteiten onder het genot van een heerlijke kop Barista-koffie. Gratis dagkaarten kunt u aanvragen door te mailen naar Barbara van Daatselaar (bvdaatselaar@modulo-milieustraten.nl).

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is een kenniscentrum en specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van Milieustraten, grondstoffen- en circulaire ambachtscentra, inclusief depots voor klein chemisch afval en lithium batterijen. Modulo biedt een integrale oplossing. Van haalbaarheidsonderzoeken tot en met het onderhoud op gerealiseerde projecten. Onze flexibele bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen van eco-granulaat die op termijn aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt kunnen worden. Om de circulariteit van ons modulaire bouwconcept te waarborgen geeft Modulo een inruilgarantie op nieuw gebouwde Milieustraten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Neem dan vrijblijvend contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedIn en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelTerugkijken webinar: ACV sorteeranalyse bekrachtigt uitkomsten businesscase
Volgend artikelModulo haalbaarheidsonderzoek: van ambitie naar praatplaat