Madaster en Modulo Milieustraten organiseren op 22 april a.s. het interactieve webinar ‘Wat is een circulaire milieustraat?’ Sander Beeks van Madaster en Michiel van Wickeren van Modulo vertellen daarin onder meer waarom een circulaire milieustraat belangrijk is en wat hun visie is op circulair bouwen. Verder leggen ze uit hoe de circulariteit van een milieustraat wordt gemeten. Deelname is gratis. Inschrijven kan door het formulier op deze pagina in te vullen.

Circulariteit milieustraat vastgelegd in Madaster Materialenpaspoort

Eerste spreker tijdens het webinar is Sander Beeks, Partnership Manager bij Madaster, het kadaster voor materialen. Hij leg uit hoe de circulariteit van gebouwen wordt gemeten en de circulariteit van milieustraten vastgelegd in het Madaster Materialenpaspoort. In dit digitale platform registreert Modulo de door haar gebouwde circulaire milieustraten, zoals die in Lemmer, Papendrecht en Nieuwkoop. Madaster en Modulo zijn partners en hadden de primeur met de uitreiking van het eerste Materialenpaspoort voor de circulaire milieustraat in Lemmer.

Circulaire milieustraat draagt bij aan circulaire doelen gemeenten

Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie bij Modulo, belicht daarna in zijn presentatie de verschillende fasen om een circulaire milieustraat te bouwen. Hij gaat daarbij onder meer in op circulair ontwerpen en modulair bouwen. Ook legt hij uit waarom en hoe gemeenten rekening kunnen houden met eventuele toekomstige aanpassingen van de milieustraat. Hij gaat daarbij specifiek in op de vraag hoe ze mede daardoor met een circulaire milieustraat hun circulaire (bouw)doelstellingen kunnen behalen.

Gratis deelname aan webinar ‘Wat is een circulaire milieustraat?’

Het webinar ‘Wat is een circulaire milieustraat?’ is op donderdag 22 april om 14.00 uur. Het programma is gericht op gemeenten en gemeentelijke afvalinzamelaars die circulariteit en duurzaamheid belangrijk vinden. Het webinar is interactief. Na afloop is er voldoende tijd voor het stellen van vragen aan Sander Beeks van Madaster en Michiel van Wickeren van Modulo.

Meer informatie en het programma vindt u op deze pagina. Daar kunt u zich ook inschrijven. Deelname is gratis.

Meer weten?

Lees dan:
Terugkijken: webinar over circulair bouwen Platform CB ’23 en kick-off inruilgarantie Modulo-elementen
Primeur: eerste Madaster Materialenpaspoort voor circulaire milieustraat Lemmer
Madaster Materialenpaspoort voor circulaire milieustraat Papendrecht
Madaster: circulariteitsscore milieustraat Nieuwkoop 90 procent

Wilt u meer weten over het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten? Neem dan contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitter of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here