Wat is een circulaire milieustraat? Op die vraag gaven Sander Beeks en Michiel van Wickeren antwoord tijdens het interactieve webinar dat Madaster en Modulo Milieustraten samen organiseerden. Zijn legden daarin onder meer uit waarom een circulaire milieustraat belangrijk is en wat hun visie is op circulair bouwen. Ook vertelden ze hoe de circulariteit van een milieustraat wordt gemeten. Michiel ging ook in op de verschillende typen milieustraten en evalueerde deze op basis van de circulaire ontwerpprincipes die onlangs zijn opgesteld door Platform CB’23. Kijk het webinar onder de blogpost terug.

Circulariteit milieustraat vastgelegd in Madaster Materialenpaspoort

Sander Beeks, Partnership Manager bij Madaster, het kadaster voor materialen, legde tijdens het webinar uit hoe de circulariteit van gebouwen wordt gemeten en de circulariteit van milieustraten vastgelegd in het Madaster Materialenpaspoort. In dit digitale platform registreert Modulo de door haar gebouwde circulaire milieustraten, zoals die in Lemmer, Papendrecht en Nieuwkoop. Madaster en Modulo zijn partners en hadden de primeur met de uitreiking van het eerste Materialenpaspoort voor de circulaire milieustraat in Lemmer.

Circulaire milieustraat draagt bij aan circulaire doelen gemeenten

Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie bij Modulo, belichte in zijn presentatie de verschillende fasen om een circulaire milieustraat te bouwen. Hij ging daarbij onder meer in op circulair ontwerpen en modulair bouwen. Ook legde hij uit hoe gemeenten rekening kunnen houden met eventuele toekomstige aanpassingen van de milieustraat. Hij ging daarbij specifiek in op de vraag hoe ze mede daardoor met een circulaire milieustraat hun circulaire (bouw)doelstellingen kunnen behalen.

Kijk hieronder het webinar terug.

Meer weten?

Lees dan:
Terugkijken: webinar over circulair bouwen Platform CB ’23 en kick-off inruilgarantie Modulo-elementen
Primeur: eerste Madaster Materialenpaspoort voor circulaire milieustraat Lemmer
Madaster Materialenpaspoort voor circulaire milieustraat Papendrecht
Madaster: circulariteitsscore milieustraat Nieuwkoop 90 procent

Wilt u meer weten over het ontwerpen en bouwen van circulaire milieustraten? Neem dan contact op met Modulo Milieustraten, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Care4Circulair op LinkedInTwitter of Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Vorig artikelMadaster: circulariteitsscore milieustraat Nieuwkoop 90 procent
Volgend artikelRon van Ommeren in NVRD-magazine GRAM: ‘milieustraat modulair én 90 procent circulair’