Modulo organiseert tijdens de Week van de Circulaire Economie een webinar over het rapport ‘milieustraat van de toekomst’, opgesteld voor Rijkswaterstaat. Het webinar is op dinsdag 7 februari om 14.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Herhaling webinar rapport ‘milieustraat van de toekomst’

Na een succesvolle eerste editie organiseert Modulo nu voor de tweede keer een webinar over het rapport ‘milieustraat van de toekomst’. Circulair adviseurs Michiel van Wickeren en Willem van Leeuwen gaan dieper in op het rapport en belichten onder meer ook de drie haltes die leiden tot de milieustraat van de toekomst, vertaald naar uitgewerkte 3D-schetsen: een afvalstoffencentrum, zoals de huidige milieustraat, een grondstoffencentrum met sorteren en demontage, en uiteindelijk een circulair ambachtscentrum met ook educatie, beleving en meervoudig hergebruik. Het webinar gaat dieper in op het rapport en geeft ruimte voor interactie met de deelnemers. 

De Week van de Circulaire Economie is van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari 2023. Tijdens deze jaarlijkse week krijgen goede voorbeelden door het hele land een podium. 

Vervolg kennissessies

De ontwikkeling van circulaire ambachtscentra staat bij veel gemeenten inmiddels hoog op de agenda. Daarom organiseert Modulo een serie kennissessies. Tot de zomer staan onderstaande thema’s op het programma:

  • 7 maart, 14.00 uur: ‘De innamestraat’
    Tijdens deze online open coffee delen beheerders van milieustraten met een innamestraat hun praktijkervaringen. Dit geeft onder meer inzichten in het ontwerpen van nieuwe innamestraten.
  • 11 april, 14.00 uur: ‘Klimaatadaptatie op de milieustraat’
    Webinar over het effect van klimaatverandering op het ontwerp en de inrichting van de milieustraat en de mogelijkheden om hier op in te spelen.
  • 13 juni, 14.00 uur: ‘Communicatie op de milieustraat’
    Tijdens dit webinar in samenwerking met gedragspsychologen van Dijksterhuis & van Baaren staat de vraag centraal hoe de inzet van communicatie het juiste gedrag op de milieustraat kan stimuleren.

Aanmelden voor het webinar ‘Milieustraat van de toekomst’ kan via onderstaande formulier. Wilt u zich alvast aanmelden voor de andere kennissessies? Stuur dan een mailtje naar Willem van Leeuwen: wvleeuwen@modulo-milieustraten.nl.

Meer weten?

Download hier het rapport ‘milieustraat van de Toekomst’ 
Lees: 5 vragen over het rapport ‘milieustraat van de Toekomst’ 

Of lees het interview met Michiel van Wickeren op de website Circulair Ambachtscentrum: Op weg naar de milieustraat van de toekomst

Over Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum en de specialist in het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra en depots voor klein chemisch afval. De bordessen bestaan uit gestandaardiseerde, modulaire betonelementen gemaakt van ecogranulaat. Daardoor kunnen ze makkelijk worden aangepast, verplaatst en opnieuw gebruikt. Modulo geeft een inruilgarantie op nieuw gebouwde milieustraten. Modulo biedt een totaalconcept. Wij adviseren gemeenten en afvalinzamelaars/reinigingsdiensten ook bij de ontwikkeling van hun nieuwe milieustraat en circulair ambachtscentrum. Hiervoor voeren wij haalbaarheidsonderzoeken uit en maken we ontwerpvarianten.

Wilt u meer weten over het circulair ontwerpen en circulair bouwen van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Kijk dan op de website van Modulo Milieustraten of neem vrijblijvend contact met ons op, telefoon: (035) 5885454. Of volg het blog Modulo Care4Circulair op LinkedIn of Twitter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vorig artikelCirculair ambachtshuis De Gezel: ‘we houden onze eigen broek op’ interview Annelies Nagel
Volgend artikelNieuw depot voor klein chemisch afval Rosmalen: betere service en lagere kosten