Wat is het effect van het Circulaire Bouwprogramma CB ’23 op de bouw en exploitatie van milieustraten en circulaire ambachtscentra? Die vraag staat centraal tijdens het webinar ‘De nieuwe generatie milieustraten’ dat Modulo Milieustraten organiseert op donderdag 14 januari 2021. Ook is tijdens het webinar de kick-off van de inruilgarantie en Re-use elementenpool van Modulo. Deelnemen kan door het formulier in te vullen. (De tekst gaat verder onder het formulier.)

Effect van CB ’23 op milieustraten en circulaire ambachtscentra

De transformatie naar een circulaire economie is in volle gang. Er is daarvoor inmiddels volop beleid, zowel van de EU als de Nederlandse overheid. Zo wil ons land in 2050 helemaal circulair zijn. Ver daarvoor, al vanaf 2023, zijn overheden en gemeenten verplicht om bouwprojecten circulair uit te vragen. Ook het Circulaire Bouwprogramma CB ’23 moet een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Voor het ontwerpen en realiseren van milieustraten leidt dit op termijn tot een nieuwe generatie milieustraten. Het webinar over ‘De nieuwe generatie milieustraten’ gaat in op het effect van CB ’23 op de bouw en exploitatie van milieustraten en circulaire ambachtscentra. Een externe expert van Platform Circulair Bouwen ’23 (‘CB ’23) en de eigen Modulo-adviseur Michiel van Wickeren leveren daaraan een bijdrage. Zij belichten onder meer de innovaties die de ontwikkeling van circulair bouwen en de nieuwe generatie milieustraten versnellen. 

Kick-off inruilgarantie en Re-use elementenpool

Tijdens het webinar over de nieuwe generatie milieustraten is ook de kick-off van de inruilgarantie en de Re-use elementenpool van Modulo. Gemeenten die een nieuwe milieustraat of circulair ambachtscentrum realiseren, krijgen bij een aanpassing geld terug voor de U-elementen. De ingeruilde elementen gaan in de Re-use elementenpool en kunnen in andere milieustraten één-op-één opnieuw worden gebruikt. ‘Hiermee bieden de inruilgarantie en de Re-use elementenpool gemeenten en bedrijven een substantieel investeringsvoordeel en maximale flexibiliteit voor de toekomst’, zegt directeur Ron van Ommeren van Modulo. ‘Ook draagt dit één-op-één hergebruik bij aan de circulaire (bouw)doelstellingen en CO2-reductie.’

Programma

Het webinar ‘De nieuwe generatie milieustraten en inruilgarantie Modulo-elementen’ is bestemd voor medewerkers uit de grondstoffen- en recyclingbranche, collega-ingenieurs en -adviesbureaus en geïnteresseerden in de circulaire bouweconomie.

Op het programma staan:
1) De nieuwe generatie milieustraten:
– Effect Circulair Bouwprogramma CB ’23 op de realisatie van een milieustraat
– Ontwikkeling en innovaties milieustraten en circulaire ambachtscentra
2) Kick-off en toelichting inruilgarantie en Re-use elementenpool Modulo Milieustraten:
– Aanleiding
– Hoe het werkt
– Rekenvoorbeeld
3) Plenaire vragen en reacties

Het webinar ‘De nieuwe generatie milieustraten en inruilgarantie Modulo-elementen’ is op donderdag 14 januari 2021 van 13:30 tot 14:30 uur.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here